אוהבת חריף? 5 דברים שאת חייבת לדעת על מזון חריף והקשר שלו למראה שלך
1. אוכל חריף מסווג כאחד מ-7 המזונות המזיקים ביותר לעור הפנים:
- מאכלים עשירים בסוכר
- מלוחים
- קפאין
- אלכוהול
- ג’אנק פוד (מזון מהיר מתועש)
- חומרי טעם וריח מלאכותיים
- מזון חריף.
2. מחקרים מראים קשר בין אכילת מזון חריף לבין עור מגורה, הרחבה של כלי דם, הופעת פצעונים, הזעה מוגברת בפנים ובגוף.
3. בנוסף לכך כדאי לדעת, שמהרגע שהחך מתרגל לדרגה מסוימת של חריפות הוא הופך אדיש לדרגות קודמות וצריך כל הזמן להעלות את סף הריגוש. הפלפלים החריפים המכילים קפסאיצין -חומר המשפיע על קצות העצבים הקיימים ברקמות רגישות של חלל הפה ומערכת העיכול ויוצרים תחושת כאב (= ה”טעם” הנתפס כחריף). תחושת הכאב משחררת הפרשת יתר של אנדורפינים, מעין “מורפיום” טבעי, התורם להתרוממות הרוח. החך, ש”זוכר” את ההנאה מבקש לחזור עליה שוב, אבל בפעם הבאה במינון מוגבר.
4. אז תכל’ס, מה לעשות אם יש לך עור רגיש ואת אוהבת חריף? כדאי לערוך ניסוי אישי ולהימנע מכל סוגי החריף למיניהם למשך שבועיים מלאים. ואז לבחון האם ישנה הפחתה משמעותית באדמומיות או באופי הפצעים על העור. במידה וזיהית קשר – הכדור בידיים שלך!
5. טיפ: לפני הניסוי כדאי לצלם את העור מקרוב ובתאורה טובה ולעקוב אחרי מצב העור – ההשוואה לתמונה הראשונית תמיד עוזרת להחליט נכון.